RU  UA

Росія дала важливий "посил": Муженко оцінив ймовірність масштабного вторгнення військ Путіна в Україну

Навесні Росія накопичувала свої війська і техніку на кордоні з Україною з метою перш за все залякати і Україну, і світову спільноту.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заявив начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко.

План "Новоросія" ще живий, під загрозою кілька регіонів України - генерал Віктор Муженко

"Це все сплановано з метою отримання певних преференцій на переговорах або, можливо, якогось особливого ставлення до керівництва РФ. Це одне. Друге - протестувати реакцію світової спільноти, наших партнерів, нашого військово-політичного керівництва, військового командування на цю загрозу. Перевірити свої плани, перевірити свої тимчасові показники. Коли була негативна реакція світової спільноти, відчувалася згуртованість українського народу перед загрозою такої агресії, Росія зробила крок назад, заявивши про відвід військ", - заявив Муженко.

Він додав, що частково особовий склад, можливо, і відведено, але техніка залишилася.

"Було дано основний посил. Міністр оборони РФ Шойгу, коли була задача на повернення частини військ на місця постійної дислокації, говорив, що частина техніки тих військових частин, які братимуть участь в навчаннях "Захід-2021", залишиться. Дійсно, ця техніка залишилася на тих базах, які були розгорнуті Росією в період 2015-2018 років", - сказав генерал.

За його словами, це все говорить про те, що небезпека зберігається, і вона буде довготривалою.

"Вважаю, що загострення матиме циклічну особливість", - зазначив Муженко.

Раніше агресор заявив, що відводить війська, які брали участь в навчаннях на півострові.