RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Забудьте про сильну спеку: синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні в червні

Україна проводжає весну похолоданням і дощами, а наступаючий червень за прогнозами синоптиків буде не спекотним і з помірною кількістю опадів.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Згідно з даними Укргідрометцентру, початок літа буде дощовим. Так, 1 і 2 червня по всій території України очікуються рясні дощі. При цьому, температура повітря буде зберігатися відносно високою: від 20 до 25 градусів тепла - на півдні, сході, півночі і в центрі країни і близько 17-19 з позначкою "плюс" покажуть стовпчики термометрів в західних регіонах України.

За розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, перша половина червня буде прохолодною.

Так, в перші п'ять днів червня температура повітря триматиметься на рівні 20 градусів тепла. Будуть короткочасні дощі. Вже 6 червня температура повітря підніметься до 28 градусів тепла, проте вже 9 червня повернуться +20 градусів і опади.

Ночами стовпчики термометрів показуватимуть близько 10-12 градусів тепла. Така температурна картина буде зберігатися до 20 червня, а потім Україну чекає хвиля потепління спочатку до 20-24 градусів вище нуля, а потім і до 27-29 тепла. Втім, 25-26 і 30 червня, згідно з розрахунками народного синоптика, очікуються опади.

В Укргідрометцентрі аномально низьких або незвично високих температур в червні не прогнозують.

"Середня місячна температура очікується в діапазоні 18-22 градусів, в горах 14-18 градусів, що близько до кліматичної нормі", - йдеться в прогнозі.

При цьому синоптики попереджають, що в червні активізується грозова діяльність і частіше будуть спостерігатися такі явища, як град і шквали. Однак надмірно дощовим червень цього року все-ж не буде, адже місячна кількість опадів очікується на рівні 44-78 мм (в Карпатах до 160 мм), що не виходить за межі кліматичної норми.

Детальніше про прогноз погоди на літні місяці читайте в матеріалі "Апострофа": Погода на літо: шквали, повені та аномальна спека півтора місяці.