RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Рада дала добро на запуск "суду в смартфоні" в Україні: як він працюватиме

У вівторок, 1 червня, Верховна Рада прийняла закон №5246 про введення так званого "суду в смартфоні".

Про це повідомляється на сайті ВР.

Свої голоси за закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування", який встановлює правові основи використання інформаційно-телекомунікаційної системи, віддали 276 нардепів.

"Кінцевою метою впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування є мінімізація і, як наслідок, повна відмова в майбутньому від паперового провадження на стадіях досудового розслідування і розгляду справи в суді", - йдеться в пояснювальній записці.

Інформаційно-телекомунікаційну систему досудового розслідування зможуть використовувати у своїй роботі слідчі, дізнавачі, прокурори, слідчі судді, адвокати і так далі.

Перш за все закон передбачає функціонування такої системи і надання доступу до матеріалів, які в ній зберігаються. Також в ньому прописана можливість інтеграції системи досудового розслідування з іншими інформаційними та інформаційно-телекомунікаційними системами в випадках, передбачених законом.

Як повідомляв "Апостроф", 1 червня Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні.