RU  UA

Люди готові лягати під техніку: в Одесі борються за майбутнє знаменитого лиману

Під стінами Одеської облдержадміністрації проходить акція протесту. Люди вийшли під стіни адмінбудівлі проти забудови Куяльницького лиману та готові навіть лягати під техніку.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Мирна акція протесту розпочалася близько 10:00. Людей зібралося небагато - десь 30-40 осіб. Утім організатори акції пов'язують низьку явку з робочим днем та не досить сприятливими погодніми умовами.

Протягом останніх років через посуху Куяльницький лиман знаходиться на межі зникнення. Трубопровід, який пов'язує лиман із Чорним морем, подає воду в осінньо-зимовий сезон, проте цього недостатньо для порятунку лиману. Дорога на трасі Одеса-Южний, яка має з'явитися, на переконання мітингувальників, практично знищить Куяльницький лиман.

Люди вимагають від влади створити комісію з питання Куяльницького лиману та повністю припинити роботи по будівництву дороги уздовж нього. Крім того, мітингувальники вимагають проведення службового розслідування та встановлення тих посадовців, які надали дозвіл на будівництво дороги, та притягнення їх до відповідальності.

Також люди збирають підписи на підтримку Куяльницького лиману. Ці документи надійдуть до Офісу президента. Учасники мітинга також збираються звернутися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та очільника Одеської ОДА Сергія Гриневецького.

Мітинг триває вже більше години, але зі стін облдержадміністрації до людей ніхто не вийшов. За словами учасників акції, якщо не припиниться будівництво, то вони готові лягати під будівельну техніку.