RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україну повернувся одіозний екс-регіонал, який допомагав Губарєву: в мережі хвиля гніву

Колишній народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко, який був активним помічником "народного губернатора" Павла Губарєва під час захоплення влади в Донецьку в 2014 році, виграв позов в Європейському суді з прав людини і повернувся в Україну. Ця новина викликала хвилю обурення в мережі.

Про повернення втікача, який переховувався від правосуддя в Росії, повідомив його адвокат Олег Курчин, опублікувавши відповідне фото.

Миколі Левченку було заочно оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії). Екс-регіонал називав кримінальне провадження проти себе політичним переслідуванням і звернувся в ЄСПЛ.

На даний момент всі кримінальні справи проти нього в Україні закрито.

Український блогер і політичний оглядач Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook нагадав, що саме Микола Левченко 28 лютого 2014 року допоміг Павлу Губарєва озвучити свій "ультиматум" на сесії Донецької міської ради. "Після цього в Донецьку почалися заворушення, які пізніше переросли в бойові дії", - зазначив він у своєму пості.

У мережі з цього приводу користувачі висловлюють своє здивування, обурюючись через безкарність політика, який підтримав сепаратизм на Донбасі.

"Той момент коли побачив справжнє дно. Всі знають хто такий Коля Левченко, і що він зробив, а він на тобі "Рауфік ні в чому не винен"... Немає слів. Та як же так?" - пишуть в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін Денис Володимирович підписав "документ", згідно з яким окупаційна влада буде виявляти і привласнювати нерухомість українців, які були змушені були покинути окуповану територію Донецької області.