RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Де відпочити на Азовському морі з друзями і сім'єю: п'ять найкращих курортів

У 2021 році більше половини українців планують провести свій літній відпочинок в Україні, багато хто відправиться на Азовське узбережжя, де є чимало цікавих курортних місць.

"Апостроф" розповідає про кращі курорти на Азовському узбережжі.

Щасливцеве

Село Щасливцеве розташоване в Генічеському районі Херсонської області на Арабатській стрілці - смужці суші, що відокремлює Азовське море від озера Сиваш. Особливістю цього місця є вітряна погода. Це пояснюється тим, що пряма берегова лінія не має мисів і бухт, які перерозподіляли б потоки повітря. Але саме тому повітря там завжди чисте і цілюще для людей з респіраторними захворюваннями.

Урзуф

Невелике, але затишне приморське селище в Донецькій області може похвалитися досить глибоким морем, що не так часто зустрічається в більшості селищ на Азовському узбережжі. Любителям поплавати не потрібно йти півкілометра щоб дістатися до глибини. Разом з тим, лінія дна полога і підходить для відпочинку з дітьми. У селищі є магазини, літні кінотеатри і парк атракціонів.

Кирилівка

Селище в Запорізькій області, розташоване на двох лиманах - Утлюкському і Молочному. Море там мілке і тепле, що і робить Кирилівку одним з найпопулярніших місць для відпочинку з дітьми. Крім того, там є дельфінарій, що є додатковим плюсом. У селищі є безліч варіантів розміщення на будь-який смак і гаманець - від бюджетних до люксових.

Бердянськ

Все більшої популярності серед відпочивальників набуває Бердянськ. Це досить велике місто пропонує гостям не тільки морський відпочинок, а й всілякі розваги - аквапарк, дельфінарій, зоопарк, кінотеатри, дискотеки і кафе, а також безліч цікавих пам'яток, які є родзинкою міста. Житло в приватному секторі на добу коштує від 150 грн, на базах відпочинку - від 300-400 грн за людину.

Генічеськ

Море в місті дуже дрібне і тепле, що дуже важливо при відпочинку з дітьми. Крім того в місті багато варіантів розміщення, розвинений сервіс, добре обладнані пляжі і зони відпочинку. Туристів також приваблює солоне озеро Сиваш з оздоровчими грязями. В цьому році житло економ-класу можна орендувати і від 100 грн за людину, а номери зі зручностями - від 150-300 грн.

Раніше "Апостроф" розповідав про маловідомі місця на Азовському морі для любителів дикої природи і безлюдних пляжів.