RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Взяли в заручниці тітку: російський опозиціонер Гудков розповів про свою втечу в Україну

Екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков, який виїхав з Росії в Україну пояснив, що прийняв це рішення через тиск влади на його родичів.

Про це Гудков заявив в ефірі одного з українських телеканалів, пише "24 канал".

Він уточнив, що його 60-річну родичку дві доби тримали в СІЗО в одній камері з жінкою, яка здійснила вбивство.

"Мене не відпустили. Мене витіснили. Напевно, я б залишився, але вони взяли в заручниці мою тітку, 60-річну жінку, яка постраждала разом зі мною", - розповів Гудков.

За його словами, на нього намагалися щось знайти, але не змогли, адже він "займався або журналістикою, або політикою, але жодним бізнесом", тому влада переключилися на родичів.

Гудков додав, що своїх батьків він вивіз з РФ ще в 2019 році. При цьому місяць тому він зустрічався з "високопоставленою людиною, вона сказала, що будуть рити на родичів".

"Нам надійшли погрози, що будуть працювати по моєму братові, якого я сьогодні теж вивіз. Залишилися дружина і маленька дитина, але я не думаю, що вони вже опустяться до такого, щоб ними займатися", - сказав Гудков.

Екс-депутат Держдуми наголосив, що він покинув Росію тимчасово, щоб мінімізувати ризики для своїх ближніх.

Нагадаємо, Гудкова підозрюють у заподіянні шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Справа стосується несплати боргу за договором оренди нежитлового приміщення в 2015-2017 роках.

Як повідомляв "Апостроф", 1 червня Гудкова затримали на дві доби в Москві, раніше у нього пройшли обшуки. 3 червня його звільнили з-під варти.