RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Кабміні назвали дату введення цифрових COVID-сертифікатів

Україна введе цифрові сертифікати вакцинації через 10-14 днів після того, як це зробить ЄС. Країна технологічно була готова до цього півтора місяця тому. Затримка викликана зміною європейських вимог до ковід-паспортів.

Про це міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Немчінов розповів, що в документах з'явиться повна інформація не тільки про щеплення, а й ПЛР-тести, а також одужання від коронавірусу. Ковід-паспорти будуть містити QR-код і видаватися як в електронній формі, так і на паперовому носії.

"Для того, щоб вони почали діяти, їх мають затвердити в Європі. Це просте питання. Затвердить Європа - і ми зможемо протягом 10-14 днів затвердити у нас. Після цього можна буде вводити", - заявив чиновник.

Він зазначив, що Україна була до цього технологічно готова ще півтора-два місяці тому. Але Євросоюз змінив свої вимоги при затвердженні ковідного сертифіката.

Немчінов уточнив, що згідно з європейськими вимогами, документ потребуватиме досить серйозних підзаконних актів для отримання доступу до різних реєстрів.

Раніше "Апостроф" повідомив, що уряд розширив список документів, які дозволяють в'їжджати до України під час карантину. ПЛР-тест тепер можна замінити експрес-тестом або сертифікатом імунізації.