RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Каміння з неба вже підвезли: з'явилася влучна фотожаба на потоп в Криму

Через негоду і рясні дощі на окуповану Росією Ялту обрушилися селеві потоки, які змітали все на своєму шляху, в тому числі будівельне сміття, яке упереміш з камінням засіяло вулиці міста. У цьому угледіли аналогію, яка лягла в основу фотожаби.

Ілюстрацію в Facebook опублікував Олександр Хомазюк.

Вона виконана у вигляді колажу - у верхній частині текст білборда, який в 2014 році був встановлений в Криму: "Що далі? Та хоч каміння з неба! Ми на батьківщині!". У нижній частині - фото з машиною в районі Василівка в Ялті, яку засипало тим самим "камінням з неба" і будівельним сміттям, які несло селевим потоком.

Як написав у Facebook колишній постійний представник президента України в АР Крим, основою селю було саме будівельне сміття, яке змивався водою, що піднялася в русло річки Дерекойки.

Причина в тому, що окупанти знищили масив заповідного лісу над Дерекойка для незаконного звалища відходів масових і таких самих незаконних будівництв в Ялті - будівництва "елітних" будинків для російських колонізаторів. Як і попереджали експерти, тисячі тонн будівельного сміття з гори посипалися річковою долиною на голови ялтинцям.

Як повідомляв "Апостроф", зливи в Ялті також розмили всі пляжі, через що багато туристів вирішили покинути окупований півострів.