RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​Люди іноді заходять надто далеко: 10 найнебезпечніших селфі всіх часів

У понеділок, 21 червня, відзначають Міжнародний день селфі (Selfie Day), котрий зародився у США 2014 року.

"Апостроф" зібрав 10 найнебезпечніших селфі, зроблених з ризиком для життя самого фотографа.

Селфі на естакаді

Фото: @ herba_marcelo / Instagram

У Сьєрра-ду-Мар біля Ріо-де-Жанейро є приголомшливий міст через ущелину, по якому ходять поїзди. Протягом останніх декількох років любителі ризику пробиралися до його естакад для каркрломних селфі. З 2014 року десяток чоловік впали з мостів, роблячи селфі, в тому числі жінка, яка впала з мосту Пуенте-де-Тріана в Іспанії.

Селфі на поїзді

Фото: @ balkan.beast / Instagram

Селфі на поїздах стали такою проблемою в таких місцях, як Шрі-Ланка і Індія, що вони були заборонені.

Селфі на шпилі

Фото: @ angela_nikolau / Instagram

Анжела Ніколау регулярно ризикує своїм життям у гонитві за знімками, поміченими хештегом @DangerousSelfie. Дехто навіть може сказати, що це фото, як з Тяньцзіня (Китай) є дуже небезпечним.

Селфі на хмарочосі

Фото: @ daniel__lau / Instagram

Це лише одна з багатьох приголомшливих фотографій, зроблених Даніелем Лау, одним з найвідоміших в світі фотографів-сміливців. У Instagram він часто ділиться подробицями того, на що він йде, аби отримати ідеальний і абсолютно небезпечний знімок. На цьому фото хмарочоси Гонконгу створюють шокуючу атмосферу.

Селфі у бика на рогах

Фото: @ nbaloca_ / Instagram

Біг биків у Памплоні віде свій початок з 1591 року. Тільки 2019-го три людини були затоптані розлюченими тваринами і спроба зробити селфі на бігу - не дуже мудре рішення.

Спекотне селфі

Фото: @ jennym89 / Instagram

Селфі на тлі вулкана роблять так багато людей, що Королівське географічне товариство в Великій Британії закликає громадян утриматися від них через загрозу смертельних падінь.

Вулканічне селфі

Фото: @ georgekourounis / Twitter

Дослідник National Geographic і «переслідувач штормів» Джордж Куруніс відомий своїми божевільними фотографіями та селфі. Цей знімок, зроблений близько вулкана Амбрім на Вануату, найстрашніший з усіх. Добре, що на ньому був захисний костюм.

Селфі з акулою

Фото: @ chad.sinden / Instagram

Від селфі людей загинуло більше, аніж від нападів акул, тому схоже, що цей сміливець спокушає смерть, спонукаючи інших зробити те ж саме. Однак в Instagram він виступає за відповідальну поведінку.

"Я пірнаю більше десяти років і зробив тисячі занурень по всьому світі, - каже він. - Я провів багато часу у воді, набираючись досвіду. Важливо, щоб ви пройшли спеціальну підготовку, перш ніж просто стрибати у воду з акулами. Так буде краще для нас і акул".

Селфі з голодним алігатором

Фото: @ bulldogpro / Instagram

Попри те, що смертельні атаки алігаторів дуже рідкісні (з 1973 року було зареєстровано лише 24 випадки), не варто наближатися до алігаторів у гонитві за чудовим селфі, як цей хлопець у Флориді.

Селфі з ведмедем

Фото: Instagram

Хоча бурі ведмеді і здаються добродушними увальнями, здатними тільки ласувати малиною і медом, вони залишаються досить небезпечними хижаками, у гонитві за жертвою здатними розвинути швидкість до 40 км/год. Тож наздогнати людину для них - справа десятка секунд.

До речі, селфі не раз ставали причиною курйозних випадків. Так, хлопець попався на зраді через невдале селфі - його дівчина помітила на фото явний доказ.