RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У МОЗ ввели обмеження через поширення індійського штаму "Дельта"

Станом на середу, 23 червня, в Україні зафіксовано два випадки "індійського" штаму коронавірусної інфекції. Уряд прийняв рішення про обов'язкове тестування під час перетину кордону громадян, які прибувають з країн, де ця мутація набула поширення.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“В Україні зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби викликані штамом "Дельта". Секвенування вірусу та підтвердження мутації було проведено Інститутом молекулярної біології та генетики 22 червня 2021 року”, - заявив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Для запобігання поширенню "індійського" штаму коронавірусної хвороби в Україні Уряду вирішив зобов'язати громадян, які прибувають з визначених країн, здавати експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 безпосередньо в пунктах пропуску. Правила почнуть діяти з 25 червня 2021 року.

До переліку небезпечних внесли Республіку Індія, Сполучене королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Російську Федерацію та Португальську Республіку.

Також до 25 червня буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму "Дельта" в Україні.

Раніше ми розповіли про чотири небезпечні симптоми, які притаманні "індійському" штаму коронавірусу. Це діарея, порушення слуху, важкі шлункові розлади та утворення тромбів, яке призводить до гангрени.