RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Чорне море увійшов американський ракетний есмінець Ross - фото

У п'ятницю, 25 червня, в Чорне море направився американський есмінець USS Ross (DDG 71), який змінить в регіоні ще один американський есмінець класу Arleigh Burke USS Laboon (DDG 58). Судно увійде у води Чорного моря 26 червня для участі у 21-му виданні багатонаціональних навчань Sea Breeze.

Про це пише румунське видання Defense Romania з посиланням на інформацію Шостого флоту США.

Американський есмінець класу Arleigh Burke USS Laboon 25 червня закінчив операцію в Чорному морі і перетнув протоку Босфор. Ще одне судно цього ж класу USS Ross (DDG 71) увійде у води Чорного моря 26 червня. В даний час есмінець "Росс" перебуває в Середземному морі після того, як залишив Базу військово-морської підтримки Суда-Бей на острові Крит, Греція.

Під час діяльності в Чорноморській акваторії USS Laboon брав участь у серії типових навчань (PASSEX) з есмінцем HMS Defender (D 36) британського Королівського флоту, фрегатом De Zeven Provincien (FF805) Голландського королівського флоту, фрегатом ROS Marasesti (F 111) ВМС Румунії та фрегатом TCG Yildirim (F 243) ВМС Туреччини.

Як відомо, з 28 червня по 10 липня в Чорному морі відбуватимуться морські навчання Sea Breeze з найбільшою кількістю учасників з моменту їх заснування в 1997 році, в них візьмуть участь близько 30 держав з шести континентів.

Як повідомляв "Апостроф", Федеральна служба безпеки Російської Федерації опублікувала відео "атаки" російських військових на британський есмінець Defender, який проходив в українських територіальних водах Чорного моря у середу, 23 червня.

Додамо, що раніше кореспондент BBC Джонатан Біл розповів про розвиток подій довкола британського есмінця Defender, по якому напередодні росіяни нібито відкрили попереджувальний вогонь. Журналіст знаходився на борту судна, і екіпаж дійсно чув постріли.