RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Україна і Євросоюз визнають COVID-сертифікати один одного: як це буде працювати

У липні в Україні хочуть запустити видачу сертифікатів вакцинації від COVID-19, за допомогою яких українці зможуть безперешкодно в'їжджати до ЄС.

Про це розповів заступник голови МОЗ Ярослав Кучер в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, так звані COVID-паспорти отримають люди, які зробили щеплення двома дозами вакцини від коронавірусу.

"Ми плануємо в наступному місяці запускати через додаток "Дія" саме видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини. Я вчора отримав другу, протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює, - непогано працює", - пояснив заступник міністра охорони здоров'я.

Ярослав Кучер також зазначив, що додаток "Дія", через який хочуть видавати сертифікати вакцинації, буде синхронізовано з системою E-Health. Щоб безперешкодно в'їхати на територію ЄС, потрібно буде показати прикордоннику QR-код, який буде мати інформацію про отримання людиною вакцини.

"На першому етапі ми запускаємо сертифікати з повною вакцинацією, але паралельно триває розробка для тих, хто перехворів і, відповідно, по тестах. З ЄС буде домовленість, ми у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншими країнами, які не в ЄС, потрібно буде домовлятися окремо", - продовжив заступник голови МОЗ в ефірі телеканалу.

Підсумовуючи, Кучер зазначив, що COVID-паспорти діятимуть стільки ж, скільки і в країнах ЄС, а наступного тижня представлять документ, який регулюватиме терміни дії документа.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ласкаво просимо в Європу: з якими ковід-документами пускатимуть українців