RU  UA

Відпочинок на Прикарпатті: скільки коштує житло та їжа в Івано-Франківську

В Україні триває сезон відпусток. Поки одні їдуть відпочивати на море, інші обирають подорожі Україною. Які ціни на житло та їжу в Івано-Франківську, та як не потрапити на гачок під час пошуку апартаментів?

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла кореспондентка Ольга Гриців.

На ринку Івано-Франківська прилавки рясніють сезонними фруктами. У продавців в наявності багато видів черешні, придбати яку можна від 35 до 45 грн. Ціна залежить від сорту черешні.

Крім того, на ринку з’являється багато абрикосів, персиків. Ціни на них починаються від 45 гривень за кілограм. Також на прилавках є кавуни за ціною біля 25 грн за кілограм. Щоправда, вони не вітчизняні, а привезені з Туреччини. Вже за тиждень обіцяють продавати херсонські кавуни.

Ціна на овочі теж різна. Популярні зараз огірки та помідори коштують від 25 до 35 гривень за кілограм. Багато людей купує зелень, салат, чого теж багато на ринку.

Житло можна підібрати на будь-який гаманець та смак – від хостелів до готелів. Хостел коштуватиме від 150 до 500 грн за добу, залежно від розташування та якості послуг. Варто зазначити, що ціна на хостели та готелі у туристичний сезон не збільшилася.

Також можна орендувати квартиру подобово. Зараз цей вид житла набирає популярності серед туристів. У зв’язку з цим і ціна оренди зросла. Квартиру можна орендувати від 250 гривень на добу. Утім треба розуміти, що фото не завжди може відповідати реальному вигляду квартири. Квартира у центральній частині міста може бути із загальним балконом, про що вас можуть не попередити. Краще шукати житло через знайомих або перевірених ріелторів, аби уникнути сюрпризів.

В Івано-Франківську дуже багато туристичних об’єктів, абстракцій. Місто завжди радо приймає туристів.