RU  UA

Чому підвищення пенсій в Україні перенесли: нардеп розповів, що пішло не так

В Україні до 1 жовтня відклали заплановане підвищення пенсійних виплат і влада каже, що це сталося через брак коштів у бюджеті. Це могло статися через непрофесійну позиції Мінфіну.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів народний депутат України від фракції "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

За його словами, коштів могло не вистачити через додаткові витрати. В тому числі, через виділення коштів на антиковідні програми, на доплати медикам, хоча це теж не на сто відсотків виконано.

"Мені здається, це непрофесійна позиція Міністерства фінансів. Про це слід було говорити раніше, і ніхто б тоді не обіцяв", - сказав він.

Депутат підкреслив, що Міністерство соціальної політики не планує доходи, а пропонує видаткову частину.

"Така ситуація в Кабміні - це недоробки, перш за все, прем'єра, який однозначно мав можливість знайти кошти для такого підвищення, це не такі великі гроші. Уряд звітує, що ми підвищуємо і підвищуємо. А пенсіонери, які ледь виживають, вже розраховували свої витрати", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Мінімальна пенсія не дозволяє вижити, люди в розпачі через рішення влади - нардеп