RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні посилили відповідальність за насильство: що загрожує домашнім тиранам

В Україні посилили відповідальність за домашнє насилля та насилля за ознакою статі.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Верховна Рада прийняла закон „Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статіˮ (№ 3908-1).

"Законом удосконалено правове регулювання притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування", - говориться в повідомленні.

Зокрема, за насилля, яке зашкодило чи могло зашкодити фізичному або психічному стану штрафуватимуть від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн). Альтернативне покарання - 30-40 годин громадських робіт, або адміністративний арешт на до 10 діб.

Якщо таке порушення буде вчинене протягом року, то штраф складатиме 20-40 неоподатковуваних мінімумів (340-680 грн), або 40-60 годин громадських робіт, або адмінарешт на строк до 15 діб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві серійного ґвалтівника засуджено до 10 років позбавлення волі. Він вчинив насильство над двома жінками та намагався згвалтувати ще трьох.