RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Хлопчик помер уві сні після щеплення вакциною Pfizer: фото і деталі трагедії

У США 13-річний хлопчик помер уві сні через три дні після щеплення від COVID-19. В Центрі з контролю захворювань почали розслідування смерті.

Про це повідомляє New York Post.

Джейкоб Клайнік з Мічигану, який збирався вступати до середньої школи цієї осені, отримав другу дозу вакцини Pfizer 13 червня.

За словами родичів, він був абсолютно здоровий. Протягом двох днів після другого уколу єдиними побічними ефектами були втома і жар.

15 червня, через дві ночі після повторної вакцинації, Джейкоб поскаржився на біль в животі перед сном і так і не прокинувся.

"Він помер серед ночі вдома", - сказала його тітка Теммі Бураджес.

Судмедексперт провів розтин тіла дитини, але не зміг встановити причину смерті.

Медичний директор Департаменту охорони здоров'я округу Сагіно заявив, що зараз йде розслідування на федеральному рівні, яке підтвердить або спростує зв'язок між смертю Джейкоба Клайніка і вакцинацією.

Про смерть дитини стало відомо через місяць після того, як Центр з контролю захворювань повідомив про "відносно невелику" кількість даних про міокардит, запалення серцевого м'яза серед підлітків і молодих людей після вакцинації проти коронавірусу.

Раніше ми писали, що компанія Pfizer / BioNTech відреагувала на смерть 47-річного українця через кілька годин після вакцинації препаратом Pfizer 2 липня. У компанії підкреслили, що зв'язок смерті українця саме з вакцинацією не доведено.