RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На які COVID-вакцини можуть розраховувати українці: головний санлікар розкрив всі деталі

Україна має доступ майже до всіх вакцин, які є на світовому ринку.

Про це в інтерв'ю "ТСН" розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Що потрібно знати про щеплення проти COVID-19: лікар спростувала 7 міфів

"Швидше за все буде американська вакцина Novavax, зараз добігають кінця дослідження. Ведуться перемовини щодо постачання Johnson & Johnson і Moderna. Не хочу забігати наперед і казати, коли та в якій кількості вони будуть, однак, дійсно, перемовини ведуться як по механізму COVAX, так і по закупівлям. Маємо надію, що ці вакцини також з’являться на ринку України", - сказав він.

За його словами, через великий попит на вакцини Johnson & Johnson на світовому ринку, її буде скоріше всього найменше в Україні.

"У нас є законтрактований Pfizer, до 20 млн доз, і найближчими місяцями ми вже виходимо на стабільний графік постачання. Це те, що має прийти на рівень країни. Ми продовжуємо виконувати контракт щодо CoronaVac. Мова йде про майже 5 млн доз цієї вакцини, які ми можемо отримати до кінця року зручними по обсягу партіями", - додав головний санлікар.

Щодо AstraZeneca, то деякі країни надають цю вакцину Україні в якості гуманітарної допомоги, бо вони вже завершили свої цикли вакцинації, говорить Кузін.

"Загалом у нас підписані контракти або законтрактовано більш ніж 30 млн доз вакцин від COVID-19. Тому розраховуємо, що нам вдасться виконати амбітний план вакцинації – 10 млн щеплень" - констатував головний державний санітарний лікар.

Нагадаємо, 2 липня Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.