RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Генічеському районі люди збунтувалися проти кримінального авторитета - ЗМІ

Криміналітет і пайовики почали втягуватися в масштабний конфлікт - в Генічеському районі Херсонської області селяни намагаються покласти край силовому захопленню їх земель з боку одного з місцевих "авторитетів" Віктора Анастасова.

Про це пише "Голос".

У селах Новогригорівка, Стрілецьке і Щасливцеве Херсонської області пайовики влаштували акції протесту. Вони закликають генпрокуратуру і МВС виконати Указ президента і довести до логічного завершення боротьбу з донецькими кримінальними кланами, що тероризують селян.

Раніше президент Зеленський запевнив українців: "Я вважаю, вже менше бояться люди земельної реформи. Уже бачать, що ні у кого нічого не забрали". При цьому держоргани і активісти вже звертали увагу на протиправну діяльність цього бізнесмена.

"У відношенні посадових осіб підприємств, пов'язаних з Анастасовим, Нацполіцією і прокуратурою Херсонської області вже відкрито ряд кримінальних проваджень та проведені обшуки. Слідчі вилучили підроблені документи на оренду паїв, за якими Анастасов незаконно використовував сільгоспземлі. Також виявлені факти незаконно засіяних земель в районі сіл Стрілецьке і Щасливцеве, незаконне зняття і вивезення родючих шарів грунту, що руйнує екосистему. Однак, користуючись багаторічними корупційними зв'язками, Анастасов як і раніше продовжує тактику залякування і погроз щодо місцевих фермерів і селян, виводить на поля бойовиків, заважає збирати і зберігати врожай", - йдеться в матеріалі.

Голова Всеукраїнського руху "Громадськість проти Корупції" Олександр Муленко закликав українську владу захистити інтереси і безпеку селян. Він надіслав офіційного листа секретарю РНБО Олексію Данилову і генпрокурору Ірині Венедиктовій, де виклав факти протиправної діяльності в Донецькій і Херсонській областях кримінального угруповання Віктора Анастасова на прізвисько "Стас Макіївський" або "Губатий".

"Муленко повідомив, що Анастасов за часів першої хвилі російської агресії був одним з ініціаторів створення Херсонської народної Республіки, отримував фінансування від ватажків ОРДЛО. Існуючі з тих пір загони бойовиків з числа криміналітету донбаського регіону "Стас Макіївський" використовує для тиску на фермерів, утримання земельного банку, залякування землевласників і пайовиків. При цьому жодне з підконтрольних йому агропідприємств, оперуючи земельним банком понад 10 тис га землі, не платять до державного та місцевого бюджетів жодної копійки. Землі обробляються поза податковим контролем. Анастасов отримує неконтрольовані прибутки, які йдуть на утримання бойовиків і підтримку антиукраїнських настроїв, це завдає колосальної шкоди не тільки іміджу влади, але і цивілізованому ринку землі, економіці та безпеці України в цілому", - пишуть журналісти.

Пайовики і активісти закликають правоохоронні органи застосувати Указ Президента України №203 / 2021 щодо рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Люди збирають підписи під відкритим листом президенту Володимиру Зеленському та міністру МВС Арсену Авакову з проханням втрутитися і захистити їх життя і майно.