RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Обнулили картку та повісили кредит: аферисти увігнали українця у величезні борги

Після нового скандалу зі зникненням значних сум з карток ПриватБанку, українців попереджають про нову схему шахраїв, які заблокували СІМ-карту жертви, потім взяли мікропозику і зняли з банківської карти чоловіка майже 13 тисяч гривень.

Про це розповів потерпілий від аферистів житель Кривого Рогу Костянтин Кукса в групі "Земляки з Тернівського району!" в Facebook.

Так, 4 липня о 17:51 йому прийшла СМС від мобільного оператора "Київстар", що виконується заміна його СІМ-карти і потім його номер повністю відключився. Протягом 3 годин, поки Кукса намагався зв'язатися з оператором для блокування рахунків у банку і своєї Сімки, шахраї встигли перевипустити його СІМ-карту.

За цей час зловмисники взяли онлайн-кредит на 10 тисяч гривень на 14 днів і зняли з кредитки банку ПУМБ жертви 12 900 грн.

"Подав заяву в поліцію, кіберполіцію, національний банк. На сьогоднішній день від них ніяких дій не вжито! Прив'язуйте Ваші СІМ карти до паспорту в відділенні Київстар, так шахраї без вашої присутності і оригіналу паспорта, віддалено не зможуть перевипустити Вашу СІМ карту. Будьте обережні!", - написав Кукса.

У коментарях люди поділилися своїм плачевним досвідом пов'язаним з аферистами.

"У нас на роботі так вже купа людей постраждали. І поліція не діє. Навіть не знаю, як так може бути. Ці онлайн-кредити потрібно забороняти на законодавчому рівні", - повідомили під постом потерпілого від шахраїв.

Фото: facebook.com/Земляки з Тернівського району!

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці зіткнулися з новою аферою., одна з таких афер пов'язана з бонусами в супермаркетах.