RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Підуть роки: в МОЗ назвали головну загрозу для перехворілих на COVID-19

Україна може повернутися до нормального способу життя після пандемії COVID-19 через кілька років.

Про це заявила експерт Міністерства охорони здоров'я України з епідеміології Наталія Виноград.

За її словами, відновлення після пандемії коронавірусної хвороби може затягнутися на кілька років, і для цього будуть потрібні значні бюджетні витрати.

"Сам по собі COVID-19 як гостре захворювання - велика трагедія і удар по будь-якій країні - економіці, медицині, соціальній сфері. А другий удар - населення, що пройшло через це випробування, вже не може створювати національний продукт. Людина вийшла з лікарні, але не вийшла з хвороби. Підуть роки на відновлення і повернення до нормального життя. І на це державам доведеться витрачати гроші", - пояснила Виноград в спілкуванні з журналістами.

Експерт МОЗ не сумнівається, що Україна зможе відновитися після пандемії COVID-19, як і інші країни. Вона закликала оберігати українських медиків, які продовжують працювати і рятувати людей від коронавірусної хвороби.

"Наші медики - вже добре підготовлені бійці. Вони залишилися в строю. Так, є дефіцит фахівців, і він збільшиться. Але у нас є справжні лікарі, які продовжують працювати, рятувати людей і будуть робити свою справу далі. Їх треба зберігати і оберігати хоча б до тих пір, поки не вийдемо з пандемії", - підсумувала Наталія Виноград в коментарі.

Раніше ми розповідали, що лікар вказав на головну проблему України в боротьбі з Дельтою.