RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Прибрати жир з живота без операції: чи можливо це

Дієтолог розповіла, як позбутися черевного типу ожиріння (коли зайва вага переважно накопичується в області живота). Цей тип повноти особливо негативно позначається на здоров'ї.

Про це розповіла дієтолог Ольга Дедкова, пише "КН".

"Абдомінальне ожиріння змінює метаболізм і, зокрема, сприяє розвитку артеріальної гіпертонії, хвороб серця. Воно діагностується, якщо талія перевищує 90 сантиметрів. Коли жир накопичується всередині підшлункової залози і печінки, розвивається цукровий діабет 2 типу, ожиріння печінки і навіть печінкова недостатність", - пояснила вона.

При цьому, ліпосакція не допоможе - з її допомогою можна прибрати тільки підшкірний жир, але не вісцеральний, який оточує внутрішні органи. Тому єдиний спосіб схуднути і зберегти здоров'я - спорт і правильне харчування.

Дієти з обмеженням не менше 1500 калорій на день в цьому випадку має призначати фахівець. При абдоміальному ожирінні худнути потрібно повільно - до 2,5 кг на місяць.

"Метаболізм, що змінюється, є важким завданням для печінки, яка вже навантажена внутрішнім жиром. Часто лікар для корекції ваги підбирає медикаменти, оскільки абдомінальне ожиріння ускладнюється іншими захворюваннями", - уточнила дієтолог.

Крім дієти необхідно додати в своє життя фізичні навантаження - ходьба, велотренажер і плавання. При цьому потрібно займатися три-чотири рази на тиждень від 30 до 40 хвилин в день.

Таким чином, за умови дотримання дієти, за п'ять місяців цілком реально скинути близько 10 кілограмів.

Як писав "Апостроф", раніше співачка Джамала, яка під час другої вагітності набрала близько 20 зайвих кг, розповіла, як їй вдалося за чотири місяці схуднути на 12 кг.