RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні хочуть послабити карантин для щеплених проти COVID-19: що дозволять

Вакцинованим від коронавірусу українцям хочуть послабити заходи карантинних обмежень в період його посилення. Головний санітарний лікар України Ігор Кузин розповів що дозволять українцям з щепленням.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу" 25 липня.

За його словами, рішення буде приймати Кабінет міністрів відповідною постановою. На даний момент, розглядається можливість щепленим від COVID-19 жителям відвідувати ресторани або кінотеатри в період посилення карантину. Для підтвердження факту вакцинації можливо будуть впроваджувати "внутрішній" ковідний сертифікат - електронний документ, який можна згенерувати в мобільному додатку "Дія".

"Серед різних опцій, в тому числі, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян", - додав Кузін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в Києві офіційно підтвердили 6 випадків зараження новим штамом коронавірусу "Дельта", який є більш агресивним і смертоносним, ніж той, з яким ми мали справу раніше. Велика частина з хворих приїхала з Росії.