RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна посилила карантин через штам "Дельта": що треба знати при перетині кордону

Кабінет міністрів вносить зміни до так званої карантинної постанови для протидії штаму коронавірусу Дельта. Про це на засіданні повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише ZN.UA.

Зокрема, вносять зміни щодо перетину кордону та самоізоляції.

Для громадян України, які виїхали до моменту введення змін, повернення буде таке саме. З набранням чинності можна безперешкодно перетинати кордон в разі наявності хоча б одного щеплення. Всім, хто не вакцинувався, після повернення або в'їзду в Україну треба робити ПЛР-тест.

Іноземці завжди повинні мати негативний тест, страховку, і, в разі відсутності повної вакцинації, будуть встановлювати додаток "Вдома". Він контролюватиме самоізоляцію через 72 години після в'їзду, якщо не буде негативного тесту.

Якщо тест позитивний, то людину відправлять на ізоляцію або в лікарню.

"Особливому контролю підлягатимуть невакциновані українці і іноземці, які прибули з Росії та Індії. Якщо вони пробули принаймні 7 днів до перетину українського кордону в цих країнах, вони підлягатимуть обов'язковій самоізоляції на 14 днів без можливості дострокового припинення", - додав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нові правила перетину кордону наберуть чинності через сім днів після публікації.

Нагадаємо, поки в столиці офіційно зареєстровано лише шість випадків зараження цим видом коронавіруса. Один з пацієнтів помер.