RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Венедіктова пообіцяла розсекретити матеріали по Іловайській трагедії: як йде розслідування

Наближається сьома річниця Іловайської трагедії. З нагоди цієї дати генпрокурор України Ірина Венедіктова зустрілася з сім'ями військовослужбовців, які загинули або пропали безвісти під час тих страшних подій.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України.

На зустрічі Венедіктова розповіла про хід розслідування і результати експертиз, проведених в рамках цієї справи. При цьому вона пообіцяла, що всі матеріали щодо Іловайських подій будуть розсекречені.

"Ідея цієї зустрічі - не тільки подивитися один одному в очі, але і проінформувати, що ми на цьому етапі робимо в цьому розслідуванні. Покарання всіх винних осіб, причетних до цих жахливих подій, є тією обов'язковою сатисфакцією, без якої неможлива довіра суспільства до органів правопорядку ", - зазначила Ірина Венедіктова.

Також вона додала, що зараз відповідне розслідування проводиться відразу за двома напрямами:

  • організація вторгнення з боку РФ і віроломне вбивство українських військових;
  • перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами з числа керівництва антитерористичною операцією.

За словами генпрокурора, на даний момент в рамках справи вже опитано понад 900 постраждалих і свідків, а також вилучено і досліджено понад 1600 бойових документів.

"Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 300 томів, з яких понад 70 з грифом обмеженого доступу", - додала Венедіктова і пообіцяла, що ці матеріали будуть розсекречені.

Нагадаємо, що деякий час тому була сьома річниця аварії літака Іл-76 під Луганськом: як загинули десантники і хто збив літак.