RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Поліцейським, які затримали полковника Золотоношу, загрожує до 8 років в'язниці - ЗМІ

Співробітникам управління патрульної поліції міста Києва Ігорю Бабенку і Ігорю Харченку загрожує до 8 років в'язниці за незаконне затримання полковника поліції Олега Золотоноші.

Про це повідомляє видання «Вся влада».

Видання нагадує, що торік у Києві два екіпажі поліції безпідставно затримали на території житлового комплексу полковника поліції, начальника ГУНП в Запорізькій області в 2017-2018 роках Олега Золотоношу. Згодом поліцейські з метою приховування свого злочину поширили неправдиву інформацію про те, що полковник Золотоноша нібито був затриманий за водіння авто в нетверезому вигляді.

Дії патрульних визнали незаконними. На початку серпня співробітники ДБР і прокуратури вручили поліцейським повідомлення про підозру у скоєнні злочинів.

Патрульним загрожує до восьми років позбавлення волі. Їх звинувачують у фальсифікації матеріалів щодо полковника Олега Золотоноші, а також у перевищенні службових повноважень.

Вчора Печерський суд Києва відправив під домашній арешт командира роти патрульної поліції Києва Ігоря Бабенка і відпустив під особисте обов'язково інспектора Ігоря Харченка.

Фото: Ігор Бабенко (ліворуч) та Ігор Харченко

"Наші джерела в правоохоронних органах повідомляють, що це далеко не весь список учасників злочину. За нашою інформацією, один з поліцейських почав співпрацювати зі слідством, надаючи факти, що свідчать про причини скоєного злочину, а також про те, кому було вигідно затримання Олега Золотоноші" , - повідомляє видання.