RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Детсады в Киеве - цены, условия и чему учат

У більшості молодих батьків неминуче виникає безліч питань і труднощів при вихованні дитини. Одним з найважливіших є вибір дитячого садка. Чи варто переплачувати за приватний дошкільний навчальний заклад, або ж краще скористатися більш дешевими послугами державного?

Портал "ТСН" розповів , які зараз ціни на дитячі садки в Києві, а також промоніторив умови в них.

Умови утримання дітей

Будь-які приватні навчальні заклади відрізняються від державних тим, що вони фінансуються повністю за рахунок клієнтів. Теж саме стосується і дитячих садків. Як правило, ціни істотно перевершують ті, які присутні в державних навчальних закладах. Але і якість послуг, що надаються відчутно вище. За досить солідні суми в приватних навчальних закладах дитина отримає додаткові заняття та гуртки. Наприклад - з вивчення іноземних мов. Крім цього у дитини буде п'ятиразове харчування з урахуванням її індивідуальних потреб (в державних дитсадках харчування стандартне і не враховує, наприклад, можливість наявності алергії у дітей).

Також в приватних дитсадках діти навчаються за спеціальними методиками на вибір батьків. Найчастіше вибирають з двох:

- методика Монтессорі (характеризується принципом самостійності і свободи дитини);

- Вальдофская педагогіка (коли дитсадки практикують невимушений підхід до розвитку дитини.

Вартість навчання

З огляду на вище описане (а це тільки мала частина) вартість навчання дитини в приватному дитсадку істотно вище, ніж в державному. У таких закладах дітей часом повністю навчають іноземною мовою з декількох на вибір. В основному це англійська, французька, німецька або італійська.

В середньому таке навчання в Києві коштує приблизно від 12 до 15 тисяч гривень на місяць за повний день.

Також висока ціна і в тих навчальних закладах, які використовують не стандартні моделі і методики розвитку дітей. Вони характерні більш індивідуальним підходом, а значить, і коштують дорожче. В середньому, відвідування таких дитсадків обходиться батькам приблизно 10 тисяч гривень. Проте в Києві є і такі дошкільні навчальні заклади, за відвідування яких доведеться віддати до 20 тисяч гривень.

В цілому, якщо говорити про київські дитсадках в тих чи інших районах, то їх вартість однакова. Відрізняється вона тільки серед різних дитсадків по концепції і спектру послуг, що надаються. Так само деякі навчальні заклади можуть озвучувати ціну, що не враховує такі послуги, як харчування. Воно обходиться приблизно 150-200 грн в день. Те ж саме стосується і додаткових занять і гуртків.

При цьому навчання в державному дитячому садку обійдеться в рази менше, ніж в приватному.

Раніше портал "Апостроф" повідомляв, що експерти розповіли, як батькам протистояти "списку бажань" шкіл і дитсадків, які нікуди не поділися.