RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Літак з українцями вилетів із Кабула: подробиці та фото

У суботу, 21 серпня, із аеропорту столиці Афганістану - Кабула, звідки люди збігають через прихід до влади Талібану, вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України з евакуйованими українцями.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Так, на 10 годину ранку 21 серпня Іл-76МД Повітряних Сил ЗСУ перебував на аеродромі Ісламабад (Пакистан). Він там для того, щоб евакуйовувати громадян України та іноземців із Афганістану.

Раніше "Апостроф" писав, що 15 серпня "Талібан" оголосив про встановлення контролю над всією територією Афганістану. Тисячі жителів досі намагаються покинути його межі, поки кордони залишаються відкритими. Президент Афганістану Ашраф Гані також втік, а бойовики зайняли його палац. Під контролем "Талібану" також знаходяться всі наземні прикордонні переходи, а покинути країну можна лише через міжнародний аеропорт Кабула, який наразі контролюють військові США.

Нагадаємо, американський блогер і мемороб Томмі Маркус, більш відомий під ніком Quentin.Quarantino, лише за добу зібрав $4 млн для евакуації біженців з Афганістану.