RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як захистити гаджети від злому шахраями: важливі поради

Всі паролі на гаджетах потрібно міняти якомога частіше, так як хакери постійно вдосконалюють методи злому, через що ваша особиста інформація може бути розкрита.

Про це повідомили виданню ubr.ua експерти з Державної служби спеціального зв'язку.

"Якщо ми говоримо про зміну паролів, то чим частіше ви це будете робити, тим краще. Оптимальний варіант - раз в квартал чи півроку", - зазначили в Держспецзв'язку.

Цей процес можна зробити максимально зручним. Наприклад, є спеціальні програми-менеджери, завдяки яким можна задавати термін дії пароля. У якийсь момент користувач отримає нагадування про те, що пароль вже потрібно змінити. Крім цього не зайвим буде використовувати на кожному ресурсі і в кожному додатку свій пароль, заповнюючи контрольні питання і запам'ятовуючи відповіді на них.

"Двофакторної аутентифікації слід включати скрізь, де це можливо", - нагадали в Держспецзв'язку про одне з найважливіших правил щодо дотримання особистої безпеки в інтернеті.

Також бажано постійно сканувати свої пристрої на наявність комп'ютерних вірусів та регулярно оновлювати антивірусні бази. Не зайвим буде включити автоматичне оновлення. Воно буде здійснюватися при кожному зручному випадку під час підключення до Мережі через Wi-Fi. Якщо у вас сучасний і потужний смартфон, це не повинно викликати проблем, пов'язаних з його продуктивністю.

Крім цього в Держспецзв'язку назвали деякі найпоширеніші помилки користувачів, які найчастіше стають причиною розкриття своєї персональної та особистої інформації.

- регулярно перевіряйте, які програми на вашому смартфоні мають доступ до персональних даних;

- встановлюйте тільки ПО, виробник якого - офіційне і перевірене юридична особа;

- використовуйте і вчасно оновлюйте надійне антивірусне ПЗ;

- намагайтеся не переходити за посиланнями від невідомих відправників в месенджерах, а якщо вже перейшли - не вводьте в жодні поля свої персональні дані;

- встановлюйте на смартфон екранний пароль;

- якщо ви користуєтеся Android-смартфоном, то купувати пристрої відомих виробників, які були легально ввезені в Україну. Адже в телефонах деяких, переважно маловідомих виробників, свого часу виявлялося шпигунське ПЗ.

Раніше ми також повідомляли про те, що українцям нагадали про найпопулярніші схемах шахраїв.