RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Успіння Пресвятої Богородиці: цікаві факти про свято

У суботу, 28 серпня, християни східного обряду відзначають велике свято - Успіння Пресвятої Богородиці. У цей день закінчилося земне життя Пресвятої Діви Марії - матері Ісуса Христа.

"Апостроф" публікує цікаві факти про свято.

1. Цікаво, що в жодному з чотирьох Євангелій не сказано про долю Діви Марії після вознесіння Ісуса. Однак її смерть описується в декількох неканонічних текстах. Згідно з ними, Марії під час молитви явився архангел Гавриїл і повідомив їй, що скоро вона постане перед Богом. Через три дні вона мирно померла.

2. Свято Успіння знаменує собою завершення Успенського посту. Це найкоротший піст (всього два тижні), але за суворістю його можна порівняти з Великим постом. Він встановився ще близько X століття, як можливість компенсувати утримання для тих, хто з якихось поважних причин не зміг витримати Великий піст.

3. Успіння - останнє двонадесяте свято церковного року (церковне новоліття святкується 14 вересня). При цьому, перше свято року - Різдво Богородиці. Таким чином виходить, що весь церковний рік вибудовується відповідно до подій життя Божої Матері.

Раніше "Апостроф" розповідав, чого не можна робити в свято Успіння Пресвятої Богородиці.