RU  UA

Осінь буде спекотною: військовий експерт пояснив, чого чекати на Донбасі в найближчі місяці

Україні не слід чекати на стабілізацію ситуації на сході, адже на нас чекає спекотний вересень. Росія та Білорусь проведуть масштабні військові навчання "Захід-2021", які можуть відбутися, зокрема, в окупованому Криму та ОРДЛО.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив речник Генштабу Збройних сил України (2014-2016) Владислав Селезньов.

"Говорити про стабілізацію ситуації ще зарано. Ми пам'ятаємо, що на нас чекає спекотний вересень. В Російській Федерації та в Республіці Білорусь будуть відбуватися наймасштабніші цьогорічні навчання - "Захід-2021", - зазначив Селезньов.

Навчання пройдуть не тільки на території самої Російської Федерації, а й на тих територіях, які контролюються російською владою.

"Крім того, навчання відбуваються майже на всіх полігонах, де нині перебувають війська Російської Федерації. Маються на увазі полігони як на території Російської Федерації, так і полігони, які знаходяться під дієвим контролем Російської Федерації. Зокрема, на території тимчасово окупованого Криму, в окремих районах Донецької та Луганської областей. Тобто говорити про повну і сталу стабілізацію ситуації на сході нашої країни не можна, адже ворог не припиняє реалізацію своїх агресивних планів", - резюмував Селезньов.