RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні реформують шкільне харчування: якими будуть меню і ціни з 1 вересня

У цьому навчальному році для українських дітей в школах підготували нове меню. Всього в ньому 160 різних страв, які повинні забезпечити учнів збалансованим і корисним харчуванням. У містах нові стандарти вже запрацювали, а ось в селах ще не знають, чим годуватимуть дітей.

Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя".

У новому меню немає ковбас, сосисок або консервів: дозволені спеції; збільшено кількість фруктів, м'яса і молочних продуктів є страви для тих, у кого алергія на молоко; зменшено кількість хліба, цукру і солі.

В Одесі школи почали вводити нове меню в кінці минулого навчального року.

"Навесні 2021 організація харчування змінилася в усіх навчальних закладах нашого міста. Вартість також була змінена. Харчування дітей пільгового контингенту коштувало 13,50, а стало 22 грн. Другий сніданок для учнів 1-4 класів коштував 10 грн, а тепер 17,50 грн ", - розповів директор Одеського ліцею №9 Одеської міської ради Сергій Копач.

"Щодо працівників на кухні, то нашому шеф-кухарю не довелося брати додаткові уроки, щоб приготувати страви з меню Клопотенко. Вона до цього працювала в ресторані. Але на практиці знаю, що в багатьох школах з цим проблеми є", - додав Копач.

Відзначається, що за кілька днів до початку навчального року директори шкіл Київської області до сих пір не знають, чим, як і за скільки будуть годувати школярів.

Нагадаємо, у Міносвіти оцінили ймовірність "дистанційки" в школах України з 1 вересня.