RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Міносвіти оцінили ймовірність "дистанційки" в школах України з 1 вересня

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, наскільки ймовірним є те, що в новому навчальному році українські школярі знову будуть навчатися дистанційно через можливу чергову хвилю коронавірусу.

Про це він говорив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Шкарлет наголосив, що в цьому питанні багато залежить від дисципліни українців і дотримання ними карантинних обмежень. Він додав, що активно йде вакцинація педагогів.

"У частині того, чи увійдемо ми з першого вересня в "дистанційку" чи ні ... Є базова позиція міністерства про те, що дитячі садки, спеціальні установи та 1-4 клас в обов'язковому порядку мають вчитися очно, тому що це перші навички і навчити вчитися потрібно з перших стартових елементів", - зазначив глава Міносвіти.

На його думку, малоймовірно, що з 1 вересня школярі підуть на дистанційку, адже буде ще тепло, що не сприяє поширенню коронавірусу.

"А ось перед опалювальним сезоном, це десь кінець жовтня, погода, як правило, псується, тоді є загальні респіраторні захворювання, пов'язані з переохолодженням. Тоді можливо будуть на тлі загального ослаблення імунітету і респіраторних захворювань хвилі епідемії", - сказав Шкарлет.

Міністр наголосив, що навіть в цьому випадку, дистанційне навчання буде введено не для всіх, а тільки для "червоних" зон карантину.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році школи можуть змістити дати закінчення навчального року та самостійно визначити дату останнього дзвоника. У більшості шкіл останні дзвінки відбудуться в п'ятницю, 28 травня.