RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Поки скандальних співробітників ДФС покриває начальство, Україна втрачає європейську перспективу - політолог

Постраждалі від протизаконних дій слідчих ДФС можуть подати скаргу на дії силовиків, але заяви "потрапляють на стіл безпосередньому начальнику цих співробітників".

Про це в Facebook написав політолог Олександр Кочетков.

Блогер згадує скандал, коли слідчі ДФС "заштовхали директора ТОВ "Техноложік" Юлію Шевчук до авто і вимагали від жінки підписи під вже готовим "зізнанням".

"Схоже, орли з ДФС зовсім втратили береги. Тому що використання сили та застосування зброї за законом можливі тільки в разі, якщо є пряма загроза життю і здоров'ю громадян. Яким чином під це підпадає залякування свідків?!", - зазначив політолог.

Постраждала від дій ДФС написала скаргу центрального офісу служби з проханням провести розслідування дій співробітників податкової міліції. Заява потрапила до начальника Третього відділу розслідування кримінальних проваджень Офісу великих платників податків ДФС Максима Федосова, підлеглий якого - слідчий Тарас Кручко, був ідентифікований постраждалою.

Політолог висловив упевненість, що вину треба доводити з документами в суді, а не "з пістолетом в службовій машині".

"Ми ніколи не станемо цивілізованою країною, поки у нас існує бандитське беззаконня силовиків, що прикривається круговою порукою корумпованих начальників. Не будемо давати їм законну відсіч - втратимо і європейську перспективу, а потім і країну цілком", - підсумував Кочетков.

Як писали ЗМІ, "30 липня 2021 року днем посеред вулиці двоє невідомих, а пізніше з'ясувалося, що це були працівники ДФС, заштовхали директора ТОВ "Техноложік" Юлію Шевчук до авто і вимагали від жінки підписи під вже готовим "зізнанням". У разі відмови їй погрожували пістолетом, обіцяли катувати та посадити в СІЗО. Під тиском Юлія погодилася виконати вимогу, але після цього оперативно подала скаргу на незаконні дії правоохоронців в центральний офіс ДФС і в офіс бізнес-омбудсмена".