RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Перспектив немає: влада Києва відповіла на інформацію про локдаун

У п'ятницю, 3 вересня глава Держпродспоживслужби Києва спростував інформацію ЗМІ про введення в столиці локдауна з 15 вересня і заявив, що посилення карантину можливе лише якщо місто увійде в жовту або червону зону карантину.

Про це чиновник розповів сайту "Сегодня".

"Це недостовірна інформація. Таке рішення може прийняти тільки наукова рада або Міністерство охорони здоров'я. Також обмеження поки не торкнуться транспорту. Вони можливі лише в тому випадку якщо місто потрапить в червону зону, але поки таких перспектив у Києва немає", - сказав Рубан.

Також він пояснив, що міські служби готуються до різних сценаріїв розвитку подій. Але поки столиця належить до зеленої зони та захворюваність в місті повністю контрольована. Водночас глава Держпродспоживслужби Києва зазначив, що спостерігається поступове зростання захворюваності.

Він розповів, що з понеділка в столиці працюватиме 10 груп по контролю протиепідеміологічного режиму, які будуть перевіряти школи, вузи, студентські гуртожитки та місця масового скупчення громадян.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузин спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що може повернутися локдаун 4 вересня. За його словами, немає підстав говорити про погіршення ситуації.