RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Києві вводять локдаун: названа дата

Київ готується до введення локдауна з 15 вересня. Карантинні обмеження торкнуться громадського транспорту, кафе, ресторанів, салонів краси.

Про це повідомляє УНН з посиланням на поінформоване джерело.

Також читайте: Влада Києва відповіла на інформацію про локдаун

"Всім сказали готуватися на 15 вересня, у них (уряду - ред.) Ще півтора тижня до введення, будуть стежити за динамікою росту кількості хворих на коронавірус і вже від цієї статистики вирішуватимуть, наскільки жорстким буде локдаун. Знаю, що торкнеться громадського транспорту", - повідомив співрозмовник видання.

Зазначається, що обмеження вводитимуться стосовно роботи кафе, ресторанів, салонів краси та громадського транспорту, зокрема метрополітену, користування яким буде обмежено через систему "Київ Цифровий".

Зараз в столиці проходить процес реєстрації для отримання спецперепусток для користування громадським транспортом у період локдауна. Щоб було прийнято позитивне рішення, від заявників потребують обгрунтувати критичну необхідність роботи підприємства в період жорсткого карантину. Крім того, очікується, що система перепусток буде прив'язана до транспортних карт, а також "Карти киянина".

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузин спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що може повернутися локдаун 4 вересня. За його словами, немає підстав говорити про погіршення ситуації.