RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Блокування Xiaomi своєї техніки в Криму: з'явилася реакція окупантів

Окупаційна влада Криму та представники країни-агресора відреагували на повідомлення, що на півострові почали блокувати смартфони Xiaomi.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

“У мене телефон Xiaomi працює нормально, ви мені додзвонилися. Поки такої інформації у нас не було. Матимемо на увазі, зараз придивимося до ситуації”, – сказав інформагентству ТАСС так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв’язку Криму Михайло Афанасьєв.

Як повідомляє ТАСС, опитані власники смартфонів Xiaomi в Криму також не відчувають на собі труднощів із використанням пристроїв. У Росспоживнагляді заявили, що скарг не надходило. Також розповіли, що в окупованому Криму є "п'ять фірм з обслуговування гаджетів китайської компанії в Сімферополі".

На сайті Xiaomi в розділі щодо умов продажу є перелік регіонів, серед яких вказано і Крим, куди техніку компанії не можна експортувати.

Нагадаємо, у регіонах і країнах, які потрапили під дію західних санкцій, почали блокувати смартфони Xiaomi. Зокрема мова йде про тимчасово окупований Кримський півострів, а також ряд країн, включаючи Кубу, іран, Сирію, КНДР і Судан.

Раніше ми також повідомляли про те, що США і Британія пригрозили Росії санкціями, якщо буде шантажувати Україну газом.