RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не прасувати і не відбілювати: в Україні креативно підійшли до бирками для новонароджених

У Нововолинській центральній міській лікарні розгорівся невеликий і неоднозначний скандал навколо акушерсько-гінекологічного відділення. Там новонародженим почали видавати бірочки з незвичайним дизайном.

Про це повідомили на офіційній сторінці лікарні в соціальній мережі Facebook.

Бірки виконані в дизайні етикетки від одягу. Це проявляється головним чином в наявності спеціальних символів, які присутні на етикетках одягу. Вони вказують, як потрібно доглядати за тією або іншою річчю.

Крім цього на бирках присутня графа "склад", в якій написано "50% - мама, 50% - тато" після чого написана фраза "Зроблено з любов'ю".

Зрозуміло, звичні ім'я, дата і час народження, а також вага дитини, не стали "жертвою" нового дизайну.

Співробітники лікарні поспішили обрадувати своїх потенційних підопічних своєю креативною ідеєю, однак в коментарях під публікацією думки розділилися. Багатьом це дуже сподобалося і вони навіть попросили їм зробити таку заднім числом, так як їхні діти вже народилися і їм видали звичні прості бирки.

Але знайшлися і ті, хто став обурюватися з цього приводу. Наприклад глава секретаріату депутатського об'єднання "Захист прав дитини - пріоритет держави" Людмила Волинець зазначила, що не сприймає таке ставлення до народження людини. "І де ж повага до дитини? Або до його батькам? Про які права дитини тут йдеться?", - написала вона.

Але все ж варто визнати, що абсолютна більшість користувачів в коментарях прийняли нові бирки новонароджених позитивно.

Раніше ми також повідомляли, що в Україні школярам видаватимуть свідоцтва про початкову освіту.