RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні продовжили адаптивний карантин: список обмежень у всіх зонах

У понеділок, 20 вересня, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину і режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

При жовтому рівні будуть діяти такі обмеження:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або наповненістю залів понад дві третини місць в кожному окремому залі;
  • Не більше 4 чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;
  • Кінотеатри та інші установи культури працювати із заповненою залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;
  • Спортивні зали та фітнес-центри будуть працювати тільки в разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі тощо.

Наголошується, що обмеження жовтого рівня не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе і ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів будуть мати хоча б одне щеплення або діючий ( 72 г) результат ПЛР або експрес-тестування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Віктор Ляшко заявив, що єдина можливість уникнути "червоної" зони карантину для України - масова вакцинація.