RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Жорсткого карантину можна уникнути: в МОЗ назвали єдину умову

Україна наближається до сезону активності ГРВІ. У зв'язку з цим кількість захворювань, в тому числі і на коронавірус, скоро збільшиться. У МОЗ при цьому зазначають, що зростання кількості нових заражених - це цілком очікуваний і прогнозований процес, але його потрібно тримати під контролем. В іншому випадку, уряд знову буде змушений вдатися до дуже жорстких карантинних обмежень.

Про це повідомив в ефірі "24 каналу" міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, Україна вже починає входити в епідеміологічний сезон ГРВІ. Внаслідок особливих температурних умов віруси починають швидше поширюватися. Це стосується і COVID-19. Крім усього іншого цьому процесу активно сприяє початок навчального року.

Ляшко підкреслив, що це очікуваний процес. Єдина можливість, завдяки якій з цим можна буде впоратися і не допустити потрапляння України в "червону" зону - це вакцинація. За словами Ляшка, якщо прості люди і влада поставляться до цього відповідально, то Україна зможе повернутися до докарантинного способу життя.

В України зараз є все необхідне. Більш того, в нашій країні є вибір вакцин, чим не можуть похвалитися навіть країни Євросоюзу.

Потрібно використовувати цю можливість і прищепити більше 70% населення. В якості підтвердження Ляшко, знову ж таки, наводить приклад країн Європи. Данія і Великобританія вже прищепили своїх громадян в потрібній кількості і відмовилися від карантинних обмежень. Те ж саме поступово відбувається в усіх інших країнах.

Україна в цьому сенсі дуже відстає. Але якщо вдасться досягти того, щоб вакцинувати по 3,5 - 4 мільйони громадян в місяць, то ми зможемо наздогнати Європу за показниками вакцинації вже до кінця цього року. Це, за словами міністра, єдиний дієвий метод уникнути проблем, пов'язаних з поширенням коронавірусу.

Раніше ми також повідомляли, що Києву загрожує сплеск захворюваності COVID-19: чи зможе місто обійтися без жорсткого карантину.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я