RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Танцюючий "Ламбаду" ведмідь став героєм курйозного відео

У Мережі з'явилося кумедне відео з ведмедем, який чеше свою спину об ялинку. На кадри накладена музика "Ламбади", через що створюється враження, що тварина танцює.

Курйозний ролик, знятий в Нижньо-Свірському районі Російської Федерації, опублікував Telegram-канал DailyStorm.

Під музику "Ламбади" ведмідь дійсно виглядає немов цирковий, але насправді такий елемент поведінки зустрічається у його родичів постійно. За допомогою кори хвойних дерев ведмеді таким способом частково пригнічують свербіж від численних укусів паразитів, а також залишають свій запах. Він націлений на те, щоб давати деяку інформацію, як родичам, так і іншим жителям лісу.

Всі інші тварини, відчувши залишені ведмедем хімічні маркери, будуть розуміти, що це його територія. Що стосується інших ведмедів, то тут може бути й інший варіант, в залежності від набору феромонів. Наприклад, самки можуть сигналізувати таким чином самцям про те, що вони готові до спаровування.

Але при цьому забавності цьому відео додає і те, що цей ведмідь міг "відмітитися" відразу на декількох ділянках з прихованими камерами відеоспостереження. Думки про те, чи був це один ведмідь, або вони все ж різні, розділилися.

"Він відмітився у чисельних дерев відразу на декількох ділянках. Думки співробітників розділилися: деякі вважають, що на відео два різних, просто дуже схожих ведмедя, а деякі вважають, що це один і той же звір", - розповіли в заповіднику.

Деякий час тому ми також публікували 20 найсмішніших і зворушливих фото котів, які змусять вас посміхнутися.