RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вбивство Шишова: стала відома дата похорону активіста

Церемонія прощання з активістом і главою Білоруського будинку в Україні Віталієм Шишовим пройде в неділю, 26 вересня.

Про це повідомляє прес-служба БДУ.

За даними активістів, інформація про проведення похорону Віталія Шишова раптово з'явилася вранці, 25 вересня.

Родичі Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у одному з парків Києва, вирішили, що похорон відбудеться непублічно і без камер.

"Кожного з учасників Божена (цивільна дружина Віталія) запросить на похорон особисто, просимо прийняти це до уваги. Всіх білорусів, які бажають завтра вшанувати пам'ять Віталія і згадати його теплими словами, ми просимо прийти цієї неділі, о 14:00 на Майдан. Традиції наших недільних зборів повинні жити!", - йдеться в повідомленні.

Наступної неділі, 3 жовтня, в одному з соборів Києва пройде служба, на якій кожен бажаючий зможе попрощатися з Віталієм Шишовим.

Видання NEXTA повідомляє, що родичам загиблого Віталія Шишова тільки в п'ятницю дозволили забрати тіло активіста. Адвокат глави БДУ не може розголошувати результати судмедекспертизи.

"Про результати судмедекспертизи нічого не відомо - адвокат під підпискою про нерозголошення. Де ховатимуть Віталія - близькі не повідомляють, щоб уникнути провокацій", - підкреслили журналісти.

Також читайте матеріал "Апострофа": Українська влада не хочt розслідувати смерть Шишова - друг загиблого білоруського опозиціонера