RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Робота над Instagram для дітей тимчасово зупинена: в Facebook назвали причину

У понеділок, 27 вересня, Facebook оголосив, що призупиняє роботу над Instagram для дітей. Це сталося після шквалу критики, який обрушився на проект.

Про це повідомляється на сайті CNBC.

"Хоча ми вважаємо, що створення Instagram Kids - це правильно, Instagram і його материнська компанія Facebook переглянуть проект пізніше. Тим часом Instagram продовжуватиме приділяти увагу безпеці підлітків і розширенню функцій батьківського контролю для підлітків", - йдеться в заяві компанії.

Роботу над проектом було припинено після того, як Wall Street Journal написав, що Facebook неодноразово виявляв, як використання Instagram шкодить підліткам. Видання оприлюднило дослідження Facebook за останні три роки, в ході яких вивчалося, як Instagram впливає на молодих користувачів, особливо на дівчаток-підлітків.

В одній внутрішньої презентації Facebook говорилося, що думки про суїцид виникали у 13% британських і 6% американських користувачів Instagram.

Після цієї публікації законодавці по обидва боки Атлантики закликали Facebook відмовитися від Instagram в інтересах дітей.

Нагадаємо, додаток, про який йде мова, призначено для дітей від 10 до 12 років.

Раніше американські дослідники розповіли, як соціальні мережі, перегляд телевізора і відеоігри пов'язані з підлітковими самогубствами - у дівчаток і хлопчиків, які проводили багато часу перед екранами, з віком з'являлося більше суїцидальних думок.