RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні через траур обмежили трансляцію розважального контенту на ТБ і радіо

Сьогодні, 29 вересня, в День пам'яті жертв Бабиного Яру на українському телебаченні і радіо обмежили трансляцію розважального контенту.

Також в Києві сьогодні планується проведення меморіальних заходів за участю вищих посадових осіб держави. Вони запалять пам'ятний вогонь, який горітиме протягом двох днів біля пам'ятника загиблим киянам і військовополоненим.

У цей день 80 років тому нацисти в Києві скоїли масовий розстріл мирних жителів. У період з вересня 1941 року до кінця вересня 1943 року в Києві розстріляли понад 100 тис. чоловік. Жертвами ставали переважно євреї, а також українці, цигани і представники інших національностей.

Нагадаємо, у серпні Міністерство освіти і науки України та Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" підписали меморандум про партнерство. Сторони домовилися про співпрацю у сфері освіти та науки. Одним із перших спільних кроків був запланований Національний урок пам’яті до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру для учнів українських шкіл. Також передбачена низка інших просвітницьких заходів.