RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Кого в Україні будуть відстороняти від роботи за відсутність щеплення проти COVID-19

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію для чиновників та педагогів. Тих, хто відмовиться від щеплень, роботодавці будуть зобов'язані відстороняти від роботи.

Про те, як це буде відбуватися, розповів на прес-ланчі міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише hromadske.

"Є контролюючий орган, який може приходити на роботу і перевіряти: якщо роботодавець не відсторонив невакциновану людину, то він може понести відповідальність. Якщо вакцинація обов'язкова, то роботодавець зобов'язаний відсторонити від робочого процесу невакцинованих", - пояснив він.

Ляшко уточнив, що в проекті наказу МОЗ про обов'язкову вакцинацію йдеться тільки лише про співробітників державних організацій.

На період карантину обов'язкова вакцинація буде введена для:

  • працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), професійної передвищої освіти, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;
  • працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • працівників місцевих державних адміністрацій.

Ляшко додав, що на медиків вимога обов'язкової вакцинації не поширюється з двох причин. По-перше, рівень їх вакцинації і без того високий (понад 80%).

"Також тут питання в доступності медичної допомоги - якщо в лікарні медиків будуть відстороняти від роботи, то хто надасть медичну допомогу?", - резюмував глава МОЗ.

Раніше "Апостроф" розповідав, що є протипоказанням для вакцинації від COVID-19 і як діяти в цьому випадку.