RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Коли в Україні можуть дозволити подвійне громадянство: названо термін

Вже найближчим часом в Раду направлять законопроект, який узаконить подвійне громадянство для українців.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Проект закону, який дозволить українцям, котрі проживають за кордоном, мати подвійне громадянство, зараз вивчають в Міністерстві юстиції. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, незабаром його відправлять на розгляд у Верховну Раду.

"За дорученням президента, ми активно працюємо над тим, щоб вирішити питання множинного громадянства. Найближчим часом ми вийдемо з відповідним законопроектом, який, я сподіваюся, оперативно розгляне Верховна Рада України", - сказав Єнін.

Він також уточнив, що важливо дати можливість українцям, які переїхали за кордон, не відмовлятися від громадянства і мати можливість брати участь в житті своєї країни.

"За межами України перебувають десятки мільйонів етнічних українців, які хотіли б брати активнішу участь у культурних, політичних і економічних процесах на території нашої держави. Важливо знайти правильний баланс - розширити участь наших співвітчизників, які, на мою думку, не повинні відмовлятися від іншого громадянства, зокрема, якщо воно належить країнам ЄС або НАТО", - додав заступник міністра Єнін.

За його словами, закон про подвійне громадянство може з'явитися менш ніж за рік.

Раніше ми писали, що заробітчани масово змінюють Польщу на Німеччину.