RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Молитва на Покров Богородиці: як попросити про любов, дітей і захист від зла

У свято Покрова Богородиці 14 жовтня сім'ї моляться про захист, здоров'я і душевний спокій.

"Апостроф" розповідає, які молитви можна використовувати на свято Покрова.

Свято Покрови - день, коли люди звертаються з молитвами до Богородиці, яка багато років тому захистила жителів Константинополя від ворогів. Традиційно моляться про захист від бід і напастей, зміцнення віри, щастя в сімейному житті.

Свято Покрова - молитви про кохання, дітей, допомогу і захист від зла

Найпростіша молитва:

"Радуйся, Радість наша, покрий нас від усякого зла чесним Твоїм омофором".

Для захисту від злих сил читають молитву:

"Пом'яни нас у твоїх молитвах, пані Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей; на Тебе бо сподіваємося і, твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо".

Молитва на Покров за дітей:

"О, Пресвята Владичице Дiво Богородице, нехай, відповідаючи на моє благання та Твоє молитовне заступництво, всемогутній і милостивий Бог Своєю Господньою силою і благодаттю спасе i збереже пiд Небесним Покровом Твоїм моїх дітей (iмена), усiх отрокiв i немовлят, хрещених i безiменних, i тих, що в утробi материнськiй.

Покрий їх ризою Твого материнства, щоби під проводом і натхненням Святого Духа зрости їх у страсi Божому i в покорi батькам, ублагай Господа мого i Сина Твого, щоб дарував їм усе належне й корисне для достойного й побожного життя, зцілення і спасiння їхнього. Доручаю їх батьківському Божому захисту й материнському пiклуванню Твоєму, бо Ти є Божественна Покрова рабам і дітям Божим, а відтак - і Твоїм. Амiнь."

Молитва на Покров за заміжжя:

"О, Пресвята Діво Маріє, прийми молитву цю від мене, негідної слуги Твоєї, і вознеси її до Престолу Бога Твого Сина, нехай милостивий він буде до прохань наших. Прибігаю до Тебе як до Заступниці нашої: почуй нас, що моляться Тобі, покрий нас покровом Твоїм і випроси у Бога Сина Твого для нас всіх благ: подружжю любові та злагоди, дітям послуху, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім нам духу розуму і благочестя, духу милосердя і лагідності, духу чистоти і правди"

Раніше "Апостроф" повідомляв, що категорично не можна робити на Покров Пресвятої Богородиці.