RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Карантин в Україні: яка область вже в "червоній" зоні і які на черзі

У п'ятницю, 15 жовтня, Херсонська область офіційно перейшла в "червону" зону карантину , тоді як 17 областей відповідають "помаранчевим" зонам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Станом на вчорашній день, 14 жовтня, в Херсонській області перевищено показник рівня госпіталізації населення - 115,1 на 100 тис. населення, тоді як граничний показник становить 60 на 100 тис. населення.

В "помаранчевій" зоні опинилися Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області, а також підконтрольні Україні частини Донецької і Луганської областей. У свою чергу, інші регіони країни, включаючи Київ, перебувають в "жовтої" зоні.

Читайте також: Дострокові канікули в Україні: де діти підуть до школи, а де ні

Відзначається, що високий рівень захворюваності зафіксовано в Луганській (871 на 100 тис. населення), Чернівецькій (868 на 100 тис. населення) та Херсонській (680 на 100 тис. населення) областях. Показник завантаженості ліжок з киснем (визначений на рівні 65%), перевищено в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Харківській областях.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вакцинація від коронавирусной інфекції не дає 100% захисту від Covid-19 і не захищає від інших інфекцій, але з високою часткою ймовірності рятує від важкого перебігу хвороби і смерті.