RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Обмеження перевезень пасажирів: як контролюватимуть

З 21 жовтня в Україні посилюються правила пасажирських перевезень в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" і "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки - вводиться ряд умов, при яких пасажирів будуть пускати на рейси.

ТСН розбирався, хто і як контролюватиме дотримання нових правил карантину на транспорті.

З 21 жовтня міжрегіональні пасажирські перевезення дозволені за умови наявності у водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з наступних документів:

  • документа про повне проходження курсу вакцинації (або отримання першої дози для регіонів "жовтого" рівня);
  • сертифіката (міжнародного, внутрішнього, або іноземного), що підтверджує вакцинацію;
  • документа, що підтверджує одужання особи від COVID-19. Своєю чергою, дія цього документа має бути підтверджена Єдиним порталом електронних послуг;
  • експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу (дійсний 72 години).

Дані правила поширюються на регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення міжобласного сполучення, а саме - на автобуси, залізничний транспорт і літаки. Водночас обмеження не поширюються на внутрішньоміські та внутрішньообласні перевезення.

Відповідальність за наявність цих документів у екіпажу і пасажирів покладається на перевізника. Варто зазначити, що механізм контролю за дотриманням нових правил не вироблено і перевізники поки не розуміють, як вони виконуватимуть цим вимоги.

Раніше ми писали, що в "Укрзалізниці" вводять нові правила пасажирських перевезень на далекі відстані. На вокзалах розгорнуть лабораторії, а в поїзд можуть не пропустити навіть з квитком.