RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відомо, коли лікарі в Україні будуть отримувати по 20 тисяч

З 1 січня наступного року в Україні підвищать заробітну плату для лікарів і середнього медичного персоналу до 20 тисяч і 13,5 тисяч гривень відповідно.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Як зазначає чиновник, на сьогоднішній день вдалося збільшити програму медичних гарантій, як мінімум, на 33,8 мільярда гривень. Це, за його словами, додасть зарплати медпрацівникам: 13,5 тисячі гривень буде отримувати середній медперсонал, а 20 тисяч гривень - лікарі.

"Це є базовий рівень, від якого будуть нараховуватися всі інші надбавки, які повинні бути у медичних працівників. Такі зарплати будуть отримувати усі медики, які працюють з програмою медичних гарантій", - заявив Ляшко.

Раніше колишній керівник Державної санітарно-епідемічної служби України Святослав Протас заявляв, що плани української влади пускати тільки вакцинованих на роботу і в громадські місця не є виходом із ситуації - владі потрібно достукатися до кожного і пояснити в чому користь вакцинації.

Ми також повідомляли про те, що МОЗ викрили у маніпуляціях - "червоних" зон в Україні може бути на порядок більше в порівнянні з офіційними даними.